Додаток 5 до Методичних вимог у сфері насінництва щодо збереження сортових та посівних якостей насіння зернових культур (пункт 2 розділу III)
Культура | Категорія (генерація) вирощуваного насіння | |||
ДН | БН | СН1 | СН2 | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Пшениця*, ячмінь*, овес, просо | 99,9 | 99,9 | 99,7 | 99,0 |
Рис** | 99,9 | 99,9 | 99,7 | 99,0 |
Тритикале*** | 99,8 | 99,7 | 99,0 | 98,0 |
* Гібриди пшениці та ячменю, отримані на основі технології ЦЧС, повинні мати достатню ідентичність і мінімальну сортову чистоту F1 на рівні 85 %. Кількість домішок, крім відновлювача, не має перевищувати 2 %.
** У посівах з виробництва добазового та базового насіння рису наявність диких видів або червонозерних форм рису не допускається. У посівах з виробництва сертифікованого насіння таких рослин не має бути більше ніж одна на 100 м 2. *** Гібриди тритикале та їх батьківські компоненти повинні мати достатню ідентичність і сортову чистоту не нижче 99 %, як і гібриди, одержані за використання хімічного агента гібридизації (ХАГ).