• Портал VOBU
  • Нормативні документи
  • ІПК ДПСУ
  • Онлайн-практикуми
  • Передплата газети
  • Новини футболу

TOMBAR

AgroVOBU
30 років з вами і для вас
На захисті України
Успіх для ВАС!
  • Консультації
    • Безкоштовні консультації
    • Консультації для передплатників
  • Аграрні новини та події
  • Нормативні документи
    • Бухоблік
    • Рослинництво
    • Тваринництво
      • Рибне господарство
    • Органічне виробництво
    • Виноробство
    • Фермери
    • Земля
    • ІПК ДПСУ
  • Довідники
    • Бланки
      • Договори
      • Первинні документи
      • Інші форми
    • Рослинництво
    • Тваринництво
      • Корми
    • Норми природного убутку
    • Техніка
    • Працівники
    • Ціни на основні види сільгосппродукції
  • Експортерам
    • Консультації експортерам
    • Нормативні документи
No Result
View All Result
  • Консультації
    • Безкоштовні консультації
    • Консультації для передплатників
  • Аграрні новини та події
  • Нормативні документи
    • Бухоблік
    • Рослинництво
    • Тваринництво
      • Рибне господарство
    • Органічне виробництво
    • Виноробство
    • Фермери
    • Земля
    • ІПК ДПСУ
  • Довідники
    • Бланки
      • Договори
      • Первинні документи
      • Інші форми
    • Рослинництво
    • Тваринництво
      • Корми
    • Норми природного убутку
    • Техніка
    • Працівники
    • Ціни на основні види сільгосппродукції
  • Експортерам
    • Консультації експортерам
    • Нормативні документи
No Result
View All Result
AgroVOBU
No Result
View All Result
Home Нормативні документи

Порядок формування розмірів плати за здійснення державного контролю за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин, що фінансується операторами ринку

11.09.2020
у Нормативні документи
0
Порядок здійснення спеціального використання водних біоресурсів у внутрішніх рибогосподарських водних об’єктах, внутрішніх морських водах
0
SHARES
38
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Порядок формування розмірів плати за здійснення державного контролю за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин, що фінансується операторами ринку

Затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 27.02.2019 р. № 148

Кодифіковано станом на 10.09.2020 р.

1. Цей Порядок визначає механізм формування розмірів плати за здійснення Держпродспоживслужбою, її територіальними органами та уповноваженими особами державного контролю за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин, що фінансується операторами ринку.

2. Дія цього Порядку поширюється на такі заходи державного контролю:

  • здійснення державного контролю вантажів, що ввозяться (пересилаються) на митну територію України, у тому числі з метою транзиту, чи вивозяться (пересилаються) з неї, крім державного контролю, що здійснюється в межах щорічного плану державного моніторингу;
  • здійснення передзабійного та післязабійного огляду відповідно до законодавства;
  • здійснення позапланових заходів державного контролю, крім позапланових заходів, що проводяться:
  • за зверненням фізичної особи про порушення оператором ринку її законних прав, якщо за результатами здійснення зазначених заходів такі порушення не було підтверджено;
  • на підставі обґрунтованої підозри щодо невідповідності, якщо за результатами здійснення зазначених заходів така невідповідність не була підтверджена.

3. У цьому Порядку терміни вживаються у значенні, наведеному у Законі України “Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин”.

4. Розміри плати за здійснення заходів державного контролю, сформовані відповідно до цього Порядку, затверджуються Мінекономіки разом з Мінфіном.

5. Калькуляції розміру плати за здійснення заходів державного контролю оприлюднюються щороку на офіційному веб-сайті Мінекономіки та розміщуються на інформаційних стендах у доступних для відвідувачів місцях територіальних органів Держпродспоживслужби та установ, що належать до сфери її управління.

6. Вартість лабораторних досліджень (випробувань), що проводяться в рамках заходу державного контролю в уповноважених лабораторіях, визначається відповідно до цього Порядку.

7. У разі зміни вартості однієї із складових витрат, що може спричинити зміну розміру плати за здійснення заходу державного контролю більш як на 20 відсотків, проводиться перерахування розміру плати згідно з пунктами 11 – 12 цього Порядку шляхом коригування лише тих складових розміру плати, за якими відбулися цінові зміни в бік збільшення або зменшення.

8. Зміни однієї із складових витрат приймаються до уваги лише у разі, коли вони виникли з причин, які не залежать від територіальних органів Держпродспоживслужби, установ, що належать до сфери її управління, та уповноважених осіб, зокрема збільшення або зменшення податків і зборів, мінімальної заробітної плати, підвищення або зниження цін і тарифів на паливно-енергетичні та інші матеріальні ресурси.

9. Під час формування розмірів плати за здійснення заходів державного контролю витрати групуються відповідно до методологічних засад формування в бухгалтерському обліку інформації про витрати та її розкриття у фінансовій звітності.

До складу зазначеного розміру плати включають:

  • прямі витрати на оплату праці працівників, які безпосередньо здійснюють заходи державного контролю (далі – прямі витрати на оплату праці);
  • прямі матеріальні витрати, які безпосередньо пов’язані із здійсненням заходів державного контролю (далі – прямі матеріальні витрати);
  • інші прямі витрати, які безпосередньо пов’язані із здійсненням заходів державного контролю (далі – інші прямі витрати);
  • постійні витрати, які розподіляються між об’єктами витрат з використанням розподілу видатків (далі – постійні витрати).

10. Розмір плати за здійснення заходів державного контролю визначається за такими формулами:

1) визначення розміру плати за здійснення державного контролю вантажів, що ввозяться (пересилаються) на митну територію України, у тому числі з метою транзиту, чи вивозяться (пересилаються) з неї, здійснюється за такими формулами окремо для виду вантажу (об’єкта контролю/партії):

РПК ван = В + Л,

де РПК ван – вартість здійснення державного контролю вантажів, що ввозяться (пересилаються) на митну територію України, у тому числі з метою транзиту, чи вивозяться (пересилаються) з неї;

В – вартість здійснення заходу державного контролю;

Л -вартість проведення простих досліджень (випробувань);

В = П зп + Пм + Пінв + Пв,

де П зп – прямі витрати на оплату праці;

Пм – прямі матеріальні витрати;

Пінв – інші прямі витрати;

Пв – постійні витрати;

П зп = В зп ´ Ч,

де В зп – витрати на оплату праці працівників, які безпосередньо здійснюють заходи державного контролю, за одну хвилину;

Ч – час здійснення заходу державного контролю;

Пм = В к,

де В к – вартість канцелярських товарів;

П інв = В под,

де В под – витрати на сплату податків та інших платежів, які є обов’язковими згідно із законом, нарахованих під час оплати праці;

П в = КОМ + ТОП + В ід + ЕОВ,

де КОМ – витрати на комунальні послуги та енергоносії;

ТОП – витрати на технологічне та технічне обслуговування приладів, обладнання;

В ід – видатки на службові відрядження;

ЕОВ – експлуатаційно-ремонтні витрати приладів, обладнання, приміщень та орендна плата;

2) розмір плати за здійснення передзабійного (післязабійного) огляду визначається окремо для кожної тварини:

РПК пот = В + Л,

де РПК пот – вартість здійснення передзабійного (післязабійного) огляду;

В – вартість здійснення заходу державного контролю;

Л -вартість проведення простих досліджень (випробувань).

У разі виявлення невідповідності або появи обґрунтованої підозри про наявність невідповідності під час здійснення передзабійного (післязабійного) огляду розмір плати визначається за такою формулою:

П оппо = РПК пот + Злаб,

де П оппо – витрати у разі виникнення обґрунтованої підозри під час здійснення передзабійного (післязабійного) огляду на невідповідність;

Злаб – витрати на заходи для визначення обґрунтованої підозри або виявлення невідповідності та лабораторні дослідження в рамках державного контролю, що здійснюються в уповноважених лабораторіях:

Злаб = Вд + Влаб,

В д = Т з + В тран.,

Т з = В зп х Ч,

В тран. = К пал хВ 1лп + В є,

де Вд – витрати на встановлення остаточного діагнозу (відбір зразків, транспортування зразків до лабораторії);

Влаб – витрати на проведення лабораторних досліджень (на наявність інфекційних захворювань, встановлення залишків та інших забруднюючих речовин, відповідність мікробіологічним критеріям), що дорівнюють собівартості;

Т з – витрати на відбір зразків;

В зп – витрати на оплату праці працівників, які безпосередньо здійснюють заходи державного контролю, за одну хвилину;

Ч – час здійснення заходу державного контролю;

В тран – транспортні витрати;

К пал – витрати пального (у літрах);

В 1лп – вартість 1 літра пального (у гривнях);

В є – експлуатаційні витрати транспортного засобу;

3) розмір плати за здійснення позапланових заходів державного контролю визначається за такою формулою:

РПК пзк = В + Л,

де РПК пзк – вартість здійснення позапланових заходів державного контролю;

В – вартість здійснення заходу державного контролю;

Л – вартість проведення простих досліджень (випробувань);

В = П зп + Пм + Пінв + Пв,

де П зп – прямі витрати на оплату праці;

Пм – прямі матеріальні витрати;

Пінв – інші прямі витрати;

Пв – постійні витрати;

П зп = В зп х Ч,

де В зп – витрати на оплату праці працівників, які безпосередньо здійснюють заходи державного контролю, за одну хвилину;

Ч – час здійснення заходу державного контролю;

Пм = В к,

де В к – вартість канцелярських товарів;

П інв = В под,

де В под – витрати на сплату податків та інших платежів, які є обов’язковими згідно із законом, нарахованих під час оплати праці;

П в = КОМ + ТОП + В ід + ЕОВ,

де КОМ – витрати на комунальні послуги та енергоносії;

ТОП – витрати на технологічне та технічне обслуговування приладів, обладнання;

В ід – видатки на службові відрядження;

ЕОВ – експлуатаційно-ремонтні витрати приладів, обладнання, приміщень та орендна плата.

11. Індекс зміни вартості однієї із складових витрат визначається за такою формулою:

Із=Вен/Вс,

де І з – індекс зміни вартості;

В ен – нова вартість однієї із складових;

В с – вартість одиниці складової, врахована під час формування розмірів плати, які потребують коригування.

12. Скоригована вартість складової визначається за такою формулою:

П с = П ´ І з,

де П с – скоригована вартість однієї із складових;

П – вартість будь-якої складової, що зазнає змін;

І з – індекс зміни вартості.

____________

Теги: контрольКормиПостановахарчові продукти
Попередня публікація

Закон України “Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин”

Наступна публікація

Вимоги до змісту, форми та порядку надання інформації про харчовий ланцюг

Наступна публікація
Методика визначення розміру плати за надані в оренду водні об’єкти

Вимоги до змісту, форми та порядку надання інформації про харчовий ланцюг

No Result
View All Result

Недавні записи

  • Починається подання заявок на отримання субсидій на землю для аграріїв з постраждалих регіонів
  • Українським аграріям нададуть насіння кукурудзи на весняну посівну
  • Перелік вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується за рахунок бюджетних коштів
  • 20 агропідприємств отримають фінансування для розвитку експорту
  • Уряд розширив напрями підтримки для фермерських господарств

Останні коментарі

  • ПН на постачання сільгосппродукції – Газета "Все про бухгалтерський облік" до Закон України “Про державну підтримку сільського господарства України”
  • Пальне у сільгоспвиробника: акциз, ліцензія, приймання – Газета "Все про бухгалтерський облік" до Методичні рекомендації щодо застосування спеціалізованих форм первинних документів з обліку виробничих запасів в сільськогосподарських підприємствах
  • Діяльність фермерів стимулюватимуть допомогою з бюджету – Газета "Все про бухгалтерський облік" до Закон України “Про фермерське господарство”
  • Діяльність фермерів стимулюватимуть допомогою з бюджету – Газета "Все про бухгалтерський облік" до Закон України від 24.09.2021 р. № 1788-IX “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання діяльності фермерських господарств”
  • Оксана до Нацбанк затвердив нормативну базу для запуску системи агрострахування з державною підтримкою

Browse by Category

  • Аграрні новини та події
  • Без рубрики
  • Безкоштовні консультації
  • Бухоблік
  • Виноробство
  • Довідники
  • Договори
  • Експортерам
  • Земля
  • Зерно
  • Інші форми
  • Консультації
  • Консультації для передплатників
  • Консультації експортерам
  • Корми
  • Нормативні документи
  • Нормативні документи
  • Норми природного убутку
  • Органічне виробництво
  • Первинні документи
  • Працівники
  • Рибне господарство
  • Рослинництво
  • Рослинництво
  • Рослинництво
  • Тваринництво
  • Тваринництво
  • Техніка
  • Фермери
  • Ціни
  • Сайт газети
  • Передплатити газету
  • Карта сайту

Copyright © газета "Все про бухгалтерський облік", 2020-2024   тел: (044) 365-02-82, (067) 325-60-58            

No Result
View All Result
  • Консультації
    • Безкоштовні консультації
    • Консультації для передплатників
  • Аграрні новини та події
  • Нормативні документи
    • Бухоблік
    • Рослинництво
    • Тваринництво
      • Рибне господарство
    • Органічне виробництво
    • Виноробство
    • Фермери
    • Земля
    • ІПК ДПСУ
  • Довідники
    • Бланки
      • Договори
      • Первинні документи
      • Інші форми
    • Рослинництво
    • Тваринництво
      • Корми
    • Норми природного убутку
    • Техніка
    • Працівники
    • Ціни на основні види сільгосппродукції
  • Експортерам
    • Консультації експортерам
    • Нормативні документи

Copyright © газета "Все про бухгалтерський облік", 2020-2024   тел: (044) 365-02-82, (067) 325-60-58