У газеті “Все про бухгалтерський облік” № 110 за 2020 рік на стор. 22 ми вже обговорювали аспекти оформлення та обліку придбання мініцеху для виробництва кормів. Сьогодні ми продовжуємо розпочату тему й поговоримо про оформлення та облік самого процесу виготовлення кормів.
Увага! Повна версія статті доступна лише передплатникам газети "Все про бухгалтерський облік"!
Лариса СИДОРЧУК,
CAP, головний бухгалтер, м. Старокостянтинів
Список використаних нормативно-правових актів:
- Методрекомендації № 132 — Методичні рекомендації з планування, обліку і калькулювання собівартості продукції (робіт, послуг) сільськогосподарських підприємств, затверджені наказом Мінагрополітики України від 18.05.01 р. № 132.
- Інструкція № 291 — Інструкція про застосування плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов’язань і господарських операцій підприємств і організацій, затверджена наказом Мінфіну України від 30.11.99 р. № 291.
- Наказ № 929 — наказ Мінагрополітики України “Про затвердження методичних рекомендацій щодо застосування спеціалізованих форм первинних документів з обліку виробничих запасів в сільськогосподарських підприємствах” від 21.12.07 р. № 929.
- Методрекомендації № 2 — Методичні рекомендації з бухгалтерського обліку запасів, затверджені наказом Мінфіну України від 10.01.07 р. № 2.
- Наказ № 390 — наказ Мінагрополітики України “Про затвердження спеціалізованих форм регістрів журнально-ордерної форми обліку для сільськогосподарських підприємств та методичних рекомендацій щодо їх застосування” від 04.06.09 р. № 390.
Стаття з газети “Все про бухгалтерський облік” № 113 за 2020 р.