Мінагрополітики завердило Порядок ведення Реєстру традиційних гарантованих особливостей.
Традиційні гарантовані особливості реєструють, щоб зберегти традиційні методи виробництва та рецептури сільськогосподарського товару або харчового продукту.
До реєстру вноситимуть таку інформацію:
- реєстраційний номер зареєстрованої традиційної гарантованої особливості. Його присвоюватиме Мінагрополіти на основі порядкового номера заявки, поданої виробником під час реєстрації традиційної гарантованої особливості;
- найменування, зареєстроване як традиційна гарантована особливість, у формі та мовою, в яких воно зареєстроване, із наведенням транслітерації найменування латиницею;
- тип товару із зазначенням категорії сільськогосподарської продукції для споживання людиною;
- інформацію про заявника тощо.
Реєстр буде створено протягом п’яти років з дати набрання чинності згаданим порядком.