На відгодівлю ставлять молодняк і вибракуваних дорослих овець. Останніми роками практикується інтенсивна відгодівля молодняка до досягнення живої маси 40—50 кг в 7—8-місячному віці. Витрати корму на 1 кг приросту живої маси у молодняка до 6-місячного віку становлять 4—4,5 корм, од., до 1 року — 7—8 корм. од.
Відгодовують молодняк сіном, соковитими і концентрованими кормами. Останні в раціонах повинні становити 45—50 % за поживністю. Така відгодівля дає змогу одержувати високоцінне нежирне м’ясо.
При помірній відгодівлі ягнят вирощують до досягнення живої маси 50—55 кг у 8—11-місячному віці.
При відгодівлі дорослих овець (вибракувані вівцематки, валухи, понадремонтний молодняк старше року) використовують грубі та соковиті корми. Доцільно ставити на відгодівлю дорослих тварин після весняного стриження і відгодовувати їх на пасовищі.
Деталізовані норми годівлі молодняка овець на відгодівлі, на голову за добу
![](http://agro.vobu.ua/wp-content/uploads/2020/09/normi_godivli_molod_ovec_vidgod.jpg)
Деталізовані норми годівлі дорослих овець на відгодівлі, на голову за добу
![](http://agro.vobu.ua/wp-content/uploads/2020/09/normi_godivli_dorosl_ovec_vidgod.jpg)
Найвищі середньодобові прирости при відгодівлі як молодняка, так і дорослих овець одержують при використанні повнораціонних гранульованих кормосумішей. Молодняку 4—8-місячного віку згодовують 1,6—1,8 кг, дорослим вівцям — 2,5 кг гранул за добу. При використанні гранул грубих кормів у раціоні повинно бути 15— 20 %, соковитих — 50—55, концентрованих на початку відгодівлі — 20—25, в кінці — 30—35 %.