На відгодівлю ставлять молодняк і вибракуваних дорослих овець. Останніми роками практикується інтенсивна відгодівля молодняка до досягнення живої маси 40—50 кг в 7—8-місячному віці. Витрати корму на 1 кг приросту живої маси у молодняка до 6-місячного віку становлять 4—4,5 корм, од., до 1 року — 7—8 корм. од.
Відгодовують молодняк сіном, соковитими і концентрованими кормами. Останні в раціонах повинні становити 45—50 % за поживністю. Така відгодівля дає змогу одержувати високоцінне нежирне м’ясо.
При помірній відгодівлі ягнят вирощують до досягнення живої маси 50—55 кг у 8—11-місячному віці.
При відгодівлі дорослих овець (вибракувані вівцематки, валухи, понадремонтний молодняк старше року) використовують грубі та соковиті корми. Доцільно ставити на відгодівлю дорослих тварин після весняного стриження і відгодовувати їх на пасовищі.
Деталізовані норми годівлі молодняка овець на відгодівлі, на голову за добу
Деталізовані норми годівлі дорослих овець на відгодівлі, на голову за добу
Найвищі середньодобові прирости при відгодівлі як молодняка, так і дорослих овець одержують при використанні повнораціонних гранульованих кормосумішей. Молодняку 4—8-місячного віку згодовують 1,6—1,8 кг, дорослим вівцям — 2,5 кг гранул за добу. При використанні гранул грубих кормів у раціоні повинно бути 15— 20 %, соковитих — 50—55, концентрованих на початку відгодівлі — 20—25, в кінці — 30—35 %.