Сьогодні в Україні посилюється контроль за безпечністю кормів для тварин у процесі їх виробництва, обігу та використання. Нещодавно Мінекономіки України затвердило Порядок № 689, яким визначено механізм знищення та утилізації кормів, а також повернення їх в обіг для годівлі тварин або для інших цілей. Тож поговоримо про те, як виробники наразі мають поводитися з неякісними кормами.
Хто та коли виявляє брак у виробництві кормів
Процес виробництва кормів для тварин можна порівняти з процесом створення бджолами меду, адже він доволі трудомісткий. Він включає різні стадії технологічного процесу виробництва — первинне виробництво, підготовку, змішування, обробку, переробку, наповнення, пакування, відновлення та інші зміни стану відповідного об’єкта (ст. 1 Закону про корми). Виробляючи корми, суб’єкт господарювання має забезпечити контроль їх якості, а саме дотримуватися відповідного плану, який належить скласти в письмовій формі (п. 2 ст. 42 Закону про корми). У ньому виробник, зокрема, має передбачити:
Текст консультації доступний у газеті “Все про бухгалтерський облік”
№ 68 за 2020 р. на стор. 20