• Портал VOBU
  • Нормативні документи
  • ІПК ДПСУ
  • Онлайн-практикуми
  • Передплата газети
  • Новини футболу

TOMBAR

AgroVOBU
30 років з вами і для вас
На захисті України
Успіх для ВАС!
  • Консультації
    • Безкоштовні консультації
    • Консультації для передплатників
  • Аграрні новини та події
  • Нормативні документи
    • Бухоблік
    • Рослинництво
    • Тваринництво
      • Рибне господарство
    • Органічне виробництво
    • Виноробство
    • Фермери
    • Земля
    • ІПК ДПСУ
  • Довідники
    • Бланки
      • Договори
      • Первинні документи
      • Інші форми
    • Рослинництво
    • Тваринництво
      • Корми
    • Норми природного убутку
    • Техніка
    • Працівники
    • Ціни на основні види сільгосппродукції
  • Експортерам
    • Консультації експортерам
    • Нормативні документи
No Result
View All Result
  • Консультації
    • Безкоштовні консультації
    • Консультації для передплатників
  • Аграрні новини та події
  • Нормативні документи
    • Бухоблік
    • Рослинництво
    • Тваринництво
      • Рибне господарство
    • Органічне виробництво
    • Виноробство
    • Фермери
    • Земля
    • ІПК ДПСУ
  • Довідники
    • Бланки
      • Договори
      • Первинні документи
      • Інші форми
    • Рослинництво
    • Тваринництво
      • Корми
    • Норми природного убутку
    • Техніка
    • Працівники
    • Ціни на основні види сільгосппродукції
  • Експортерам
    • Консультації експортерам
    • Нормативні документи
No Result
View All Result
AgroVOBU
No Result
View All Result
Home Нормативні документи

Методика визначення мінімальної та максимальної інтервенційної ціни об’єкта державного цінового регулювання

16.09.2020
у Нормативні документи, Рослинництво, Тваринництво
0
Порядок здійснення спеціального використання водних біоресурсів у внутрішніх рибогосподарських водних об’єктах, внутрішніх морських водах
0
SHARES
37
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

МЕТОДИКА
визначення мінімальної та максимальної інтервенційної ціни об’єкта державного цінового регулювання

Затверджена постановою Кабінету Міністрів України
від 11.02.2010 р. № 159 

Кодифіковано станом на 28.08

1. Згідно з цією Методикою визначається мінімальна та максимальна інтервенційна ціна об’єкта державного цінового регулювання.

2. Мінімальна інтервенційна ціна об’єкта державного цінового регулювання визначається з урахуванням середньогалузевих нормативних витрат з його виробництва, мінімального рівня рентабельності державного цінового регулювання не менш як 10 відсотків, кон’юнктури на внутрішньому та зовнішньому ринку за формулою:

Ц мін = Н х (1 + Р / 100) +/- К,

де Н – середньогалузеві нормативні витрати з виробництва об’єкта державного цінового регулювання;

Р – мінімальний рівень рентабельності окремого об’єкта державного цінового регулювання;

К – величина коригування мінімальної інтервенційної ціни, що враховує кон’юнктуру на внутрішньому та зовнішньому ринку.

Мінімальна інтервенційна ціна на цукор не може бути нижчою, ніж мінімальна ціна на цукор квоти “А”, визначена відповідно до статті 6 Закону України “Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру”.

Абзац шостий пункту 2 виключено

Мінімальний рівень рентабельності об’єкта державного цінового регулювання затверджується Мінекономіки.

Величина коригування мінімальної інтервенційної ціни, що враховує кон’юнктуру на внутрішньому та зовнішньому ринку, визначається Мінекономіки з урахуванням рекомендацій Міжвідомчої експертної групи з питань державного регулювання аграрного ринку, склад та положення про яку затверджуються зазначеним Міністерством за погодженням із заінтересованими центральними органами виконавчої влади.

3. Максимальна інтервенційна ціна об’єкта державного цінового регулювання визначається з урахуванням індексу споживчих цін, індексу цін виробників за відповідний період державного цінового регулювання, впливу кон’юнктури внутрішнього та зовнішнього ринку за формулою:

Ц макс = Ц мін х І +/- К 1,

де Ц мін – мінімальна інтервенційна ціна окремого об’єкта державного цінового регулювання;

І – індекс цін виробників або індекс споживчих цін на планований період державного цінового регулювання. Під час розрахунку максимальної інтервенційної ціни об’єкта державного цінового регулювання використовується вищий з показників;

К 1 – величина коригування максимальної інтервенційної ціни, яка враховує кон’юнктуру на внутрішньому та зовнішньому ринку.

Індекс цін виробників промислової продукції та прогнозний індекс споживчих цін таких виробників визначається за даними Мінекономіки.

Величина коригування максимальної інтервенційної ціни, що враховує кон’юнктуру на внутрішньому та зовнішньому ринку, визначається Мінекономіки з урахуванням рекомендацій Міжвідомчої експертної групи з питань державного регулювання аграрного ринку.

4. Рішення про визначення мінімальної та максимальної інтервенційної ціни об’єкта державного цінового регулювання підлягає оприлюдненню на веб-сайті Мінекономіки не пізніше ніж за 15 днів до початку періоду державного цінового регулювання.

____________

Теги: ДотаціїПостановаТехніка
Попередня публікація

Якою датою виписувати податкову накладну на експорт

Наступна публікація

ДП «НАІС» реалізувало механізм автопролонгації оренди в ДРРП

Наступна публікація
ДП «НАІС» реалізувало механізм автопролонгації оренди в ДРРП

ДП «НАІС» реалізувало механізм автопролонгації оренди в ДРРП

No Result
View All Result

Недавні записи

  • Починається подання заявок на отримання субсидій на землю для аграріїв з постраждалих регіонів
  • Українським аграріям нададуть насіння кукурудзи на весняну посівну
  • Перелік вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується за рахунок бюджетних коштів
  • 20 агропідприємств отримають фінансування для розвитку експорту
  • Уряд розширив напрями підтримки для фермерських господарств

Останні коментарі

  • ПН на постачання сільгосппродукції – Газета "Все про бухгалтерський облік" до Закон України “Про державну підтримку сільського господарства України”
  • Пальне у сільгоспвиробника: акциз, ліцензія, приймання – Газета "Все про бухгалтерський облік" до Методичні рекомендації щодо застосування спеціалізованих форм первинних документів з обліку виробничих запасів в сільськогосподарських підприємствах
  • Діяльність фермерів стимулюватимуть допомогою з бюджету – Газета "Все про бухгалтерський облік" до Закон України “Про фермерське господарство”
  • Діяльність фермерів стимулюватимуть допомогою з бюджету – Газета "Все про бухгалтерський облік" до Закон України від 24.09.2021 р. № 1788-IX “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання діяльності фермерських господарств”
  • Оксана до Нацбанк затвердив нормативну базу для запуску системи агрострахування з державною підтримкою

Browse by Category

  • Аграрні новини та події
  • Без рубрики
  • Безкоштовні консультації
  • Бухоблік
  • Виноробство
  • Довідники
  • Договори
  • Експортерам
  • Земля
  • Зерно
  • Інші форми
  • Консультації
  • Консультації для передплатників
  • Консультації експортерам
  • Корми
  • Нормативні документи
  • Нормативні документи
  • Норми природного убутку
  • Органічне виробництво
  • Первинні документи
  • Працівники
  • Рибне господарство
  • Рослинництво
  • Рослинництво
  • Рослинництво
  • Тваринництво
  • Тваринництво
  • Техніка
  • Фермери
  • Ціни
  • Сайт газети
  • Передплатити газету
  • Карта сайту

Copyright © газета "Все про бухгалтерський облік", 2020-2024   тел: (044) 365-02-82, (067) 325-60-58            

No Result
View All Result
  • Консультації
    • Безкоштовні консультації
    • Консультації для передплатників
  • Аграрні новини та події
  • Нормативні документи
    • Бухоблік
    • Рослинництво
    • Тваринництво
      • Рибне господарство
    • Органічне виробництво
    • Виноробство
    • Фермери
    • Земля
    • ІПК ДПСУ
  • Довідники
    • Бланки
      • Договори
      • Первинні документи
      • Інші форми
    • Рослинництво
    • Тваринництво
      • Корми
    • Норми природного убутку
    • Техніка
    • Працівники
    • Ціни на основні види сільгосппродукції
  • Експортерам
    • Консультації експортерам
    • Нормативні документи

Copyright © газета "Все про бухгалтерський облік", 2020-2024   тел: (044) 365-02-82, (067) 325-60-58