(Додатки до Інструкції про порядок і умови поставки, закладення, зберігання і відпуску замороженого м’яса та списання природних утрат його ваги, що утворилися при зберіганні та перевезенні, затвердженої наказом Державного комітету України з державного матеріального резерву від 07.04.2008 р. № 119)
Норми природних утрат невпакованого замороженого м’яса при зберіганні в камерах з льодяними екранами в одноповерхових холодильниках, перших і верхніх поверхах багатоповерхових холодильників з температурою повітря мінус 25° C і відносною вологістю повітря не нижче 97 %
(у % за один місяць зберігання)
Вид і категорія угодованості м’яса | Кліматична зона України | |||
I кв. | II кв. | III кв. | IV кв. | |
Яловичина I категорії | 0,033 | 0,095 | 0,135 | 0,066 |
Яловичина II категорії | 0,050 | 0,146 | 0,201 | 0,105 |
Баранина I категорії | 0,054 | 0,150 | 0,215 | 0,118 |
Баранина II категорії | 0,070 | 0,174 | 0,258 | 0,142 |
Свинина I, II категорій (м’ясна, беконна, обрізна) | 0,042 | 0,107 | 0,150 | 0,084 |
Свинина III категорії (жирна) | 0,027 | 0,089 | 0,123 | 0,059 |
Норми природних утрат невпакованого замороженого м’яса при зберіганні в камерах з льодяними екранами, розташованих на середніх поверхах багатоповерхових холодильників при температурі повітря мінус 25° C і відносною вологістю повітря не нижче 97 %
(у % за один місяць зберігання)
Вид і категорія угодованості м’яса | Кліматична зона України | |||
I кв. | II кв. | III кв. | IV кв. | |
Яловичина I категорії | 0,017 | 0,048 | 0,066 | 0,032 |
Яловичина II категорії | 0,029 | 0,085 | 0,118 | 0,062 |
Баранина I категорії | 0,029 | 0,081 | 0,116 | 0,064 |
Баранина II категорії | 0,051 | 0,124 | 0,184 | 0,101 |
Свинина I, II категорій (м’ясна, беконна, обрізна) | 0,034 | 0,087 | 0,121 | 0,068 |
Свинина III категорії (жирна) | 0,022 | 0,072 | 0,098 | 0,48 |
Норми природних утрат невпакованого замороженого м’яса при зберіганні в камерах з льодяними екранами, розташованих на середніх поверхах багатоповерхових холодильників з температурою мінус 18° C і відносною вологістю не нижче 97 %
(у % за один місяць зберігання)
Вид і категорія угодованості м’яса | Кліматична зона України | |||
I кв. | II кв. | II кв. | IV кв. | |
Яловичина I категорії | 0,022 | 0,063 | 0,088 | 0,043 |
Яловичина II категорії | 0,037 | 0,107 | 0,148 | 0,078 |
Баранина I категорії | 0,039 | 0,108 | 0,155 | 0,085 |
Баранина II категорії | 0,051 | 0,124 | 0,184 | 0,101 |
Свинина I, II категорій (м’ясна, беконна, обрізна) | 0,034 | 0,087 | 0,121 | 0,068 |
Свинина III категорії (жирна) | 0,022 | 0,072 | 0,098 | 0,048 |
Норми природних утрат невпакованого замороженого м’яса при зберіганні в камерах із льодяними екранами одноповерхових, перших та верхніх поверхах багатоповерхових холодильників з температурою мінус 18° C і відносною вологістю не нижче 97 %
(у % за один місяць зберігання)
Вид і категорія угодованості м’яса | Кліматична зона України | |||
I кв. | II кв. | III кв. | IV кв. | |
Яловичина I категорії | 0,056 | 0,038 | 0,110 | 0,155 |
Яловичина II категорії | 0,106 | 0,072 | 0,209 | 0,288 |
Баранина I категорії | 0,107 | 0,077 | 0,214 | 0,306 |
Баранина II категорії | 0,144 | 0,101 | 0,248 | 0,368 |
Свинина I, II категорій (м’ясна, беконна, обрізна) | 0,101 | 0,065 | 0,165 | 0,230 |
Свинина III категорії (жирна) | 0,065 | 0,041 | 0,138 | 0,189 |