• Портал VOBU
  • Нормативні документи
  • ІПК ДПСУ
  • Онлайн-практикуми
  • Передплата газети
  • Новини футболу

TOMBAR

AgroVOBU
30 років з вами і для вас
На захисті України
Успіх для ВАС!
  • Консультації
    • Безкоштовні консультації
    • Консультації для передплатників
  • Аграрні новини та події
  • Нормативні документи
    • Бухоблік
    • Рослинництво
    • Тваринництво
      • Рибне господарство
    • Органічне виробництво
    • Виноробство
    • Фермери
    • Земля
    • ІПК ДПСУ
  • Довідники
    • Бланки
      • Договори
      • Первинні документи
      • Інші форми
    • Рослинництво
    • Тваринництво
      • Корми
    • Норми природного убутку
    • Техніка
    • Працівники
    • Ціни на основні види сільгосппродукції
  • Експортерам
    • Консультації експортерам
    • Нормативні документи
No Result
View All Result
  • Консультації
    • Безкоштовні консультації
    • Консультації для передплатників
  • Аграрні новини та події
  • Нормативні документи
    • Бухоблік
    • Рослинництво
    • Тваринництво
      • Рибне господарство
    • Органічне виробництво
    • Виноробство
    • Фермери
    • Земля
    • ІПК ДПСУ
  • Довідники
    • Бланки
      • Договори
      • Первинні документи
      • Інші форми
    • Рослинництво
    • Тваринництво
      • Корми
    • Норми природного убутку
    • Техніка
    • Працівники
    • Ціни на основні види сільгосппродукції
  • Експортерам
    • Консультації експортерам
    • Нормативні документи
No Result
View All Result
AgroVOBU
No Result
View All Result
Home Довідники

Норми природних утрат при заморожуванні охолодженого м’яса до мінус 8°C у товщині м’язів у камерах холодильників

25.08.2020
у Довідники, Норми природного убутку
0
Норми природних утрат невпакованого замороженого м’яса при зберіганні
0
SHARES
118
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

(Додаток до Інструкції про порядок і умови поставки, закладення, зберігання і відпуску замороженого м’яса та списання природних утрат його ваги, що утворилися при зберіганні та перевезенні, затвердженої наказом Державного комітету України з державного матеріального резерву від 07.04.2008 р. № 119)

(у відсотках)

Вид і категорія угодованості м’яса Заморожування при паспортній температурі повітря в камері 
мінус 23° C та нижче вище мінус 23° C 
Яловичина в півтушах, четвертинах та торгових обрубах:   
           I категорії 0,70 0,90 
           II категорії 0,82 1,05 
Баранина в тушах:   
           I категорії 0,90 1,06 
           II категорії 0,97 1,12 
Свинина в тушах та напівтушах:   
           I категорії (беконна) 0,81 0,91 
           II категорії (м’ясна молодняк) у шкірі 0,81 0,91 
           без шкіри 0,67 0,73 
           зі знятим крупоном обрізна 0,74 0,82 
           обрізна 0,86 0,97 
           III категорія (жирна)   
           у шкірі 0,67 0,73 
           без шкіри 0,57 0,63 
           зі знятим крупоном 0,62 0,68 
           IV категорії (промпереробка):   
           у шкірі 0,81 0,91 
           без шкіри 0,67 0,73 
           М’ясо всіх видів на кістках та без кісток у блоках 0,60 0,70 

Примітка.

Дійсні норми природних утрат застосовуються за наявності комерційних актів, де вказується маса цілком від м’яса, яке таяло (з температурою в товщі м’язів мінус 1,5° C і вище).

При надходженні в холодильник частково відталого м’яса з температурою в товщі м’язів вище мінус 8° C (до мінус 1,5° C) усіх видів та категорій вгодованості в тушах, півтушах, четвертинах і блоках норми природних утрат при доморожуванні м’яса до температури повітря в камерах схову застосовуються 0,25 % до маси м’яса, що надійшло; для м’яса з температурою мінус 8° C і нижче при зберіганні в камерах з температурою мінус 15° C та нижче – 0,10 % до маси м’яса, що надійшло.

Теги: природній убуток
Попередня публікація

Норми природних утрат невпакованого замороженого м’яса при зберіганні

Наступна публікація

Ставок в оренду для розведення риби: порядок, проблеми, рекомендації

Наступна публікація
Ставок в оренду для розведення риби: порядок, проблеми, рекомендації

Ставок в оренду для розведення риби: порядок, проблеми, рекомендації

No Result
View All Result

Недавні записи

  • Починається подання заявок на отримання субсидій на землю для аграріїв з постраждалих регіонів
  • Українським аграріям нададуть насіння кукурудзи на весняну посівну
  • Перелік вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується за рахунок бюджетних коштів
  • 20 агропідприємств отримають фінансування для розвитку експорту
  • Уряд розширив напрями підтримки для фермерських господарств

Останні коментарі

  • ПН на постачання сільгосппродукції – Газета "Все про бухгалтерський облік" до Закон України “Про державну підтримку сільського господарства України”
  • Пальне у сільгоспвиробника: акциз, ліцензія, приймання – Газета "Все про бухгалтерський облік" до Методичні рекомендації щодо застосування спеціалізованих форм первинних документів з обліку виробничих запасів в сільськогосподарських підприємствах
  • Діяльність фермерів стимулюватимуть допомогою з бюджету – Газета "Все про бухгалтерський облік" до Закон України “Про фермерське господарство”
  • Діяльність фермерів стимулюватимуть допомогою з бюджету – Газета "Все про бухгалтерський облік" до Закон України від 24.09.2021 р. № 1788-IX “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання діяльності фермерських господарств”
  • Оксана до Нацбанк затвердив нормативну базу для запуску системи агрострахування з державною підтримкою

Browse by Category

  • Аграрні новини та події
  • Без рубрики
  • Безкоштовні консультації
  • Бухоблік
  • Виноробство
  • Довідники
  • Договори
  • Експортерам
  • Земля
  • Зерно
  • Інші форми
  • Консультації
  • Консультації для передплатників
  • Консультації експортерам
  • Корми
  • Нормативні документи
  • Нормативні документи
  • Норми природного убутку
  • Органічне виробництво
  • Первинні документи
  • Працівники
  • Рибне господарство
  • Рослинництво
  • Рослинництво
  • Рослинництво
  • Тваринництво
  • Тваринництво
  • Техніка
  • Фермери
  • Ціни
  • Сайт газети
  • Передплатити газету
  • Карта сайту

Copyright © газета "Все про бухгалтерський облік", 2020-2024   тел: (044) 365-02-82, (067) 325-60-58            

No Result
View All Result
  • Консультації
    • Безкоштовні консультації
    • Консультації для передплатників
  • Аграрні новини та події
  • Нормативні документи
    • Бухоблік
    • Рослинництво
    • Тваринництво
      • Рибне господарство
    • Органічне виробництво
    • Виноробство
    • Фермери
    • Земля
    • ІПК ДПСУ
  • Довідники
    • Бланки
      • Договори
      • Первинні документи
      • Інші форми
    • Рослинництво
    • Тваринництво
      • Корми
    • Норми природного убутку
    • Техніка
    • Працівники
    • Ціни на основні види сільгосппродукції
  • Експортерам
    • Консультації експортерам
    • Нормативні документи

Copyright © газета "Все про бухгалтерський облік", 2020-2024   тел: (044) 365-02-82, (067) 325-60-58